Annons

”Kör på och anställ fler kompetenta handläggare”

Som en av de föräldrar som under många års tid levt med våld i nära relation och äntligen blivit sedd, trodd och lyssnad på av socialtjänsten och troligtvis ingår i den statistik du nämner, gör det mig väldigt arg och ledsen när du Mikael Johannesson anser att detta är något socialtjänsten skapat. Du blir en del av våldet mot oss.
Relationsvåld • Publicerad 20 oktober 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är själv drabbad av relationsvåld, och välkomnar att fler handläggare ska jobba med våld i nära relationer på socialförvaltningen i Hässleholm.
Skribenten är själv drabbad av relationsvåld, och välkomnar att fler handläggare ska jobba med våld i nära relationer på socialförvaltningen i Hässleholm.

Svar till Mikael Johannesson angående insändaren i Norra Skåne 19 oktober 2023 om ökat relationsvåld som han anser är skapat av socialtjänsten.

Jag och min familj har under de senaste sex åren varit med om ett flertal utredningar av socialtjänsten i Hässleholm. Jag är djupt kritiskt till hur de tidigare har arbetat och håller med dig, IVO och JO om bristerna i kompetens, rättsosäkerhet och godtycklighet.

Annons

Vi har kostat samhället mycket pengar genom flertalet utredningar av socialtjänsten och polisen. Sjukskrivningar, besök hos kurator, läkare, psykakut, BUP, tingsrättsförhandlingar och slutligen skyddsplacering i annan kommun. Vi kommer fortsätta kosta pengar för vår nya kommun i form av behov av samtalsstöd, BUP och extra resurser i skolan med mera. Jag är övertygad att det mesta av detta hade kunnat undvikas om kommunen tagit ansvar och anställt kompetent personal och ökat sin kunskap tidigare.

Jag håller med dig om, och tror inte heller att våldet i nära relation har ökat med 33 procent sedan 2022. Det har funnits där hela tiden. Och det finns mer. Mycket mer.

Genom att samhället de senaste åren satt mer fokus på våld i nära relation exempelvis genom införandet av lagen om barnfridsbrott, har ökat synligheten och vi som är utsatta blir sedda och kan få tillbaka ett värdigt liv.

Till Sus Lantz vill jag säga tack för att du äntligen ser oss. Kör på och anställ fler kompetenta VNR-handläggare (handläggare för våld i nära relationer) och socialsekreterare. Fortsätt öka er kunskap, kompetens och erfarenhet. Fortsätt gräva fram och synliggöra våldet.

Det kommer rädda liv, och i slutänden spara dina skattepengar Mikael Johannesson.

Utsatt förälder

Annons
Annons
Annons
Annons