Annons

Kriskommission krävs för den krisande järnvägen

Måndagen den 29 april var det stora problem med tågtrafiken förbi Hässleholm. Detta efter att en luftledning rivits ner.
Järnvägen • Publicerad 2 maj 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ständiga tågproblem kräver en kriskommission, anser skribenten.
Ständiga tågproblem kräver en kriskommission, anser skribenten.Foto: Mikael Persson

Problemet varade i flera timmar och drabbade stora delar av södra Sverige. Hässleholm är en av Sveriges största knutpunkter för tågtrafik och ett stopp där orsakar stora problem.

För några år sedan var det en brand intill järnvägen vilket orsakade tågstopp i flera dagar. Tågproblemen är idag legio och ställer till stora problem för resenärerna. det är elfel, signal, växelfel samt spårfel som är Trafikverkets ansvar. Dessutom är det fordonsfel, vilket är respektive operatörs ansvar. Tyvärr verkar det inte som någon tar på sig ansvaret för dessa problem utan dessa fortsätter år efter år.

Annons

Problemen är nu så graverande att det måste till en kriskommission för att komma till rätta med problemen. Kommissionen för SJ bör bestå av personal med god insyn i tågtrafik som förstår kundernas förväntan. När det gäller kriskommissionen för Trafikverket bör den bestå av personal med tekniskt kompetens. Situationen är nu så allvarlig att något radikalt måste ske snarast.

Christer Wilhelmsson

Järnvägsfrämjandet

”Problemen är nu så graverande att det måste till en kriskommission för att komma till rätta med problemen.”
Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons