Annons

Lag och ordning inget för Vänsterpariet

Trygghet, lag och ordning är inget för Vänsterpartiet i Bromölla. Sverige har fått ett allt större problem med olovlig vistelse.
Lagen och Vänsterpartiet • Publicerad 2 februari 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mördaren och terroristen Rakhmat Akilov som körde ihjäl människor med lastbil på Drottninggatan i Stockholm.  Med anmälningsplikt hade han aldrig kunnat hålla sig kvar i Sverige – och utföra sitt dåd, resonerar skribenten.
Mördaren och terroristen Rakhmat Akilov som körde ihjäl människor med lastbil på Drottninggatan i Stockholm. Med anmälningsplikt hade han aldrig kunnat hålla sig kvar i Sverige – och utföra sitt dåd, resonerar skribenten.Foto: Polisen/TT

Vid våra gränser förekommer ett mer eller mindre konstant flöde av personer som saknar rätt att resa in i landet. Mörkertalet är enormt och vi har idag inte en aning om hur många som befinner sig illegalt i Sverige.

Regeringen och Sverigedemokraterna vill nu utreda hur tjänstemän inom myndigheterna kommuner och regioner ska informera polisen och Migrationsverket om kontakter med papperslösa. I de nya direktiven ska det också utredas vilka konsekvenser det kan få om en kommun eller myndighet inte efterlever informationsskyldigheten.

Annons

Utredaren ska vidare bedöma om vissa situationer ska undantas från den så kallade informationsplikten, exempelvis inom sjukvården, där anmälan av papperslösa kan tänkas strida mot ”ömmande värden”. Inga verksamheter ska dock på förhand uteslutas. Det går samtidigt att konstatera att de flesta länder som har anmälningsplikt gör undantag för skolan. I direktiven står att förslagen ska vara i enlighet med de internationella regler och konventioner som Sverige har åtagit sig att följa, som Europakonventionen och barnkonventionen.

Allt detta utelämnar vänsterpartisten Lea Swebilius i sitt brandtal om mänskliga rättigheter och det demokratiska samhällets principer.

Hon nämner inte heller med en stavelse hur viktig anmälningsplikten kommer bli i kampen mot det skuggsamhälle hennes partis politik bidragit med att skapa i Sverige, hur den alltmer utbredda arbetslivskriminaliteten hänsynslöst utnyttjar papperslösa och är starkt bidragande till det ökande antalet olyckor på våra arbetsplatser. Med anmälningsplikt hade till exempel inte terroristen Rakhmat Akilov kunnat jobba och befinna sig i landet. Då hade inte oskyldiga fått sätta livet till i terrorattentatet på Drottninggatan.

Vänsterpartiet i Bromölla skall dock ha en eloge att man är så tydliga i sitt ställningstagande att svensk välfärd är hela världens välfärd oavsett konsekvenserna. Trygghet och välfärd för svenska medborgare är sekundärt för Vänsterpartiet i Bromölla. För Sverigedemokraterna är det tvärtom vi sätter alltid Sverige och svenskarna medborgares välfärd och trygghet främst.

Filip Persson (SD)

Oppositionsråd

Magnus Persson (SD)

Riksdagsledamot

”Trygghet och välfärd för svenska medborgare är sekundärt för Vänsterpartiet i Bromölla.”
Annons
Annons
Annons
Annons