Annons

Mats Persson (L) kan fortsätta medge sina misstag

Utbildningsminister Mats Persson (L) medgav i Agenda (17/3) att problemet med friskolornas glädjebetyg har funnits i 20 år.
Politik • Publicerad 27 mars 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utbildningsminister Mats Persson (L) kan bara fortsätta medge alla misstag han varit med om att driva igenom, anser skribenten.
Utbildningsminister Mats Persson (L) kan bara fortsätta medge alla misstag han varit med om att driva igenom, anser skribenten.Foto: Mikael Persson

Han medgav samtidigt att ”det har skett en tillvakning i den här typen av frågor inom det borgerliga lägret, inte minst i mitt eget parti”.

Han kunde ha sagt detsamma om katastrofen för Öppna-era-hjärtan-politiken.

Annons

Han kunde ha sagt detsamma om nedstängningen av kärnkraften.

Han kunde ha sagt detsamma om avlövningen av försvaret.

Han kunde ha sagt detsamma om förfallet inom vården.

Han kunde ha sagt detsamma om haveriet med järnvägen.

Men det gjorde han inte av lättförklarliga skäl; han har ju själv haft fingrarna i syltburken.

Men bara det faktum att han tillstod att ”det har skett en tillvakning i den här typen av frågor inom det borgerliga lägret, inte minst i mitt eget parti” är ett tecken så gott som något.

Kanske kan man våga hoppas på en tillnyktring även när det gäller de andra kalamiteterna under de senaste 20 åren: massinvandringen, kärnkraften, försvaret, vården och järnvägen.

Men missförstå mig rätt. Vad hade Sverige varit utan alla dessa kloka, ödmjuka och ansvarsfulla beslutsfattare, ingen nämnd och ingen glömd, som har skänkt oss så mycket av välstånd och framtidstro. Jag bara undrar.

Leif Westerhede

Åhus

”Kanske kan man våga hoppas på en tillnyktring även när det gäller de andra kalamiteterna under de senaste 20 åren: massinvandringen, kärnkraften, försvaret, vården och järnvägen.”
Annons
Annons
Annons
Annons