Annons

Nu får det väl ändå vara nog med besparingar

Hässleholms kommun, nu får det vara slut på neddragningarna på äldres mat. En hel dags mat för 25 kronor!
Äldres mat • Publicerad onsdag 00:00
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
För dålig mat innebär undernäring och dålig hälsa, påpekar skribenten.
För dålig mat innebär undernäring och dålig hälsa, påpekar skribenten.Foto: Janerik Henriksson/TT

Försök handla tre huvudmål och tre mellanmål själv ni kommunpolitiker. Ni sitter med gratis kaffe och kakor och säkert gratis måltider som debiteras på oss kommuninvånare. Det betalar jag verkligen inte skatt för.

Halva mackor, inga ägg, saft till frukost och pulvermos, pulverefterrätter med mera. Vad har kommunen dietister till som ni ändå inte lyssnar på? Att det kostar löner? Nej det skiter ni i. Till undernärda skrivs det ut näringsdryck till stora summor, men det är en annan plånbok.

Annons

Jag blir förbannad över ert upplägg med våra och deras pengar. Sår läker inte, omläggning med mycket dyra förband och till sist amputera allt detta kostar miljoner per person. Där ser man vad ni vet om omvårdnad.

Och ni ska styra? Låter ni era egna svälta med gott samvete? Det är väl det ni vill, låta dom svälta ihjäl så försvinner kostnaderna en efter en. Min mor bor i Åhus på demensboende och får bra mat varje dag året runt. Riktig näring och där deras näringsbehov följs dagligen med övervakning av läkare. Öppna ögonen och gör rätt!

Helen

”Jag blir förbannad över ert upplägg med våra och deras pengar.”
Annons
Annons
Annons
Annons