Annons

Oväntad p-avgift vid Christinehof

Besökte, tillsammans med ett sällskap pensionärer, Christinehofs slott.
Parkering • Publicerad 5 juni 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det kostar pengar att parkera vid exempelvis Stadhuset i Hässleholm. Men varför vid Christinehofs slott?
Det kostar pengar att parkera vid exempelvis Stadhuset i Hässleholm. Men varför vid Christinehofs slott?Foto: Stefan Olofson

Döm om vår förvåning när det ”mitt ute i skogen”, på slottets p-plats skulle erläggas p-avgift! Här krävdes att man måste ha telefon för att kunna betala, antingen via app eller SMS. (Hur gör utlänningar?) Hur kan man kräva att alla människor (läs bilförare) ska ha mobiltelefon?

Detta ”välkomnande” gjorde att man började slottsbesöket med en negativ inställning. En bilist i vårt sällskap försökte verkligen betala, men lyckades inte genomföra köpet, varför hon straffades med 300 kronor i böter. Vem kollar förresten att man betalt där ute ”på landet”?

Annons

Om bolaget, som äger Christinehof, behöver dessa p-pengar till underhåll av egendomen/vägen, så höj istället entréavgiften med exempelvis 5-10 kronor/person. Detta kommer säkerligen i så fall att minska irritationen hos besökarna.

Bör tilläggas att guiderna, både på slottet och ute i naturen där man bröt och tillverkade alunen, var fantastiskt duktiga och informativa, så jag kan verkligen rekommendera ett besök på Christinehof trots den här förbannade p-avgiften.

Björn Lundström, Broby

”Detta ”välkomnande” gjorde att man började slottsbesöket med en negativ inställning.”
Annons
Annons
Annons
Annons