Annons

Partiledardebatten och stöket i sandlådan

Jag dristade mig till att följa söndagens partiledardebatt inför EU-valet. Det var en intressant upplevelse.
Politik • Publicerad 10 maj 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ebba Busch (KD) var en av partiledarna som var med och skrek i söndagens debatt i Agenda.
Ebba Busch (KD) var en av partiledarna som var med och skrek i söndagens debatt i Agenda.Foto: Christine Olsson/TT

I synnerhet fångade de partiledare mitt intresse som med emfas brukar förespråka ordning och reda i skolan, som brukar hävda att barnen måste lära sig att respektera varandra och skolans personal. Som anser att lärarna måste ges befogenhet att lyfta ut stökiga elever från klassrummet. Och inte minst, herrar och kvinnor som anser sig vara vuxna uppgiften att leda landet genom svåra kriser, i värsta fall krig.

Under den stundtals hätska debatten föreställde jag mig dessa herrar och kvinnor som förskolebarn. Att jag som förskollärare lyfte ut de mest hätska av dem ur sandlådan. Gav specialpedagogen i uppgift att upprätta en plan med syfte att barnen skulle lära sig att: inte prata i munnen på varandra, inte skrika och avbryta varandra, inte uppträda hotfullt. Och inte minst, lyssna på personalen. Med andra ord, ge barnen social träning.

Annons

Om dessa herrar och kvinnor partiledare, trots specialpedagogens åtgärder och idoga arbete, hade fortsatt som tidigare i sandlådan, hade jag rivit mig i håret och sökt annat arbete.

Gay Glans

”Under den stundtals hätska debatten föreställde jag mig dessa herrar och kvinnor som förskolebarn. Att jag som förskollärare lyfte ut de mest hätska av dem ur sandlådan.”
Annons
Annons
Annons
Annons