Annons

Pest och kolera på en och samma gång

Som jag skrev i en tidigare artikel om Kaptensgården, att den nya ägaren ska höja hyran med 40 procent. Sen har den nya ägaren mage att skriva in i avtalet, ytterligare en 15 års period för hyran.
Kommunala affärer • Publicerad 23 mars 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kaptensgården i Hässleholm höjer hyran.
Kaptensgården i Hässleholm höjer hyran.Foto: Kristina Höjendal

Och det nya styret i Hässleholm tycker att detta är helt i sin ordning! Med protester från oppositionen, med all rätt.

Javisst, höj hyran, lägg det på den gamle som bor i huset, så är allting frid och fröjd. Och det här med löftet från ägarna att renovera alla badrum och lite till, det får framtiden utvisa. Den som lever får se.

Annons

Nämnas bör som tidningen skrev att Kaptensgården ägs numera av ett riskkapitalbolag som har som affärsidé att köpa upp offentliga lokaler och sedan hyra ut till kommuner. För många kommuner har detta varit en dålig affär. Och ägarna delade 2022 ut 2,5 miljarder kronor till sina aktieägare !Och då infinner sej den självklara frågan: Har de styrande någon som helst insikt av vad det dom håller på med? Men är det skattebetalarnas pengar det handlar om, spelar det tydligen ingen roll hur mycket det kostar.

Som någon klok skrev för ett tag sedan, hade kommunen varit ett företag, så hade den gått i konkurs med alla vidlyftiga avtal förr eller senare. Till sist, har det funnits ett alternativ till att köpa loss Kaptensgården från kommunens sida?

Som jag ser det är man i händerna på blodsugare som ser sin chans att mjölka kommuner på pengar – våra pengar! Eller kan vi hoppas på att syndaren sent skall vakna?

Och skulle det nu mot förmodan, klubbas igenom i kommunstyrelsen så har jag ett gott råd till de som bestämmer: Låt inte de boende på Kaptensgården lida alltför mycket, med en hyreschock. Men det är väl att begära för mycket ?

Erik Bergström, Stoby

”Som någon klok skrev för ett tag sedan, hade kommunen varit ett företag, så hade den gått i konkurs med alla vidlyftiga avtal förr eller senare.”
Annons
Annons
Annons
Annons