Annons

Reflektion eller personangrepp?

Mina opponenter skräder inte orden. Jag är känslomässigt förblindad på gränsen till tokig och min naivitet uppnår nya höjder. Vid händelse av krig borde jag ställas inför juridiken och dömas för landsförräderi.
Vapenvägran • Publicerad 16 april 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fredsdemonstration på Bornholmskajen i Simrishamn.
Fredsdemonstration på Bornholmskajen i Simrishamn.Foto: Torun Börtz

Idag upplever vi en närmast total avsaknad av reflektion och lärande från andra historiska epoker som uppvisar likheter med den nuvarande. Inte med ett ord berör mina opponenter erfarenheterna från exempelvis antimilitarismen under första världskriget.

Inget om erfarenheterna från Indiens befrielse. Inget om erfarenheterna när det svenska folket vägrade skjuta på sitt broderfolk i väst när de lämnade unionen med Sverige. Däremot tycker jag mig förstå att de anser att Sverige är viktigare än deras egna barns och barnbarns liv. De som reflekterar och söker andra lösningar än bomber, granater och en orubbligt farlig nationalism kallas för landsförrädare.

Annons

Med detta avslutar jag min medverkan i diskussionen såvida den inte antar en anständigare nivå som syftar till reflektion och förståelse i stället för personangrepp.

Gay Glans

medlem i Svenska Freds

”De som reflekterar och söker andra lösningar än bomber, granater och en orubbligt farlig nationalism kallas för landsförrädare”
Annons
Annons
Annons
Annons