Annons

Satsa på hela kommunen, även småorterna

Det är med glädje jag läser i Kb/NSk att Markan är öppnad, ridhus skall byggas och ett nytt badhus är på gång.
Ungdom och fritid • Publicerad 18 oktober 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sösdala idrottshall i förfall. Skribenten vill ha satsningar för barn-och unga över hela kommunen.
Sösdala idrottshall i förfall. Skribenten vill ha satsningar för barn-och unga över hela kommunen.Foto: Kristina Höjendal

Dessutom läste jag att kultur-och fritidsnämnden med Conny Asterman säger ja till att en mötesplats i kulturhuset behövs för barn och ungdomar i centralorten.

I min värld som tidigare ledamot och ordförande i fritidsnämnden var vårt mål att barn och ungdom skall ha en meningsfull fritid i hela kommunen Det är en skrämmande utveckling när alla fritidsgårdarna i tätorterna läggs ner till förmån för centralorten. Våra barn och ungdomar är lika mycket värda eller hur?

Annons

I Sösdala finns ett mycket stort föreningsliv som sysselsätter många unga och äldre. Det finns dock ungdomar som har andra intressen där fritidsgårdarna med utbildad personal har en stor social funktion. Läs Millan Perssons debattinlägg i Kb/NSk som är ett utmärkt exempel på konsekvenserna av att ta bort fritidsgården.

Även sim-och sporthallen i Sösdala är något man önskar ta bort. Det kan inte bero på ekonomin då satsningarna i centralorten beräknas till 500-600 miljoner kronor för påbörjade och planerade aktiviteter. Tyvärr finns det politiska partier som fungerar som en vindflöjel vilket ej gagnar tätorterna i kommunen. Med satsning även på tätorterna och landsbygd i Hässleholms kommun, med företagare och alla skattebetalare kan Hässleholms kommun se ljust på framtiden

Göran Jönsson

Sösdala.

Annons
Annons
Annons
Annons