Annons

Satsas stora pengar på fallskärmar och utköpt personal

Jag fick läsa en insändare av en ärofylld man med moral som hjälpt många personer i svåra situationer. Insändaren handlade om hur Hässleholms kommun behandlar sina anställda tillika kommuninvånare eller snarare inte tar tag i problem runt om på arbetsplatser.
Arbetsmiljö • Publicerad 24 oktober 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hässleholms kommun, köper ut folk med generösa fallskärmar.
Hässleholms kommun, köper ut folk med generösa fallskärmar.Foto: Henrik Montgomery/TT

Jag kan själv vittna om detsamma. Hur folk har blivit utköpta för miljontals kronor istället för att få hjälp. Dålig gruppterapi har erbjudits men har inte löst några problem. Vidare anställs gång på gång chefer från andra kommuner det kan vara kommuner belägna både tio och femton mil härifrån. Återigen av egen erfarenhet, de har ibland upp till två timmars resväg med följden att de jobbar hemifrån, helt förkastligt i vissa branscher där chefens närvaro på plats är nödvändig.

För att inte tala om alla skattepengar kommunen går miste om när de anställer från andra kommuner, vad talar för att de från andra kommuner är bättre än vi. Alla dessa pengar som används fel, fallskärmar och utköpt personal gör nu att Hässleholms kommun håller på att gå i konkurs. De pengarna hade kommit till bättre nytta någon annan stans. Skäms ni som styr denna kommun i kvav skäms! Det fanns en tid jag protesterade vilt när någon sa Hässlehåla eller Looserville om Hässleholm, jag var stolt över min hemstad, det är jag inte längre och min skatt ska ni slippa. Är problemet dåliga chefer, nja så enkelt är det nog inte men vissa saker har man lärt sig efter 45 år som yrkesarbetande, gör någon från golvet till chef över sina före detta arbetskamrater, inte bra, låt någon från Lund bestämma över vår stadsplan, inte bra eller låt de som blivit ett par på jobbet jobba kvar tillsammans, inte bra! Det var bara tre exempel det finns många fler angående hur man agerar, eller som sagt, snarare inte agerar.

Mia

Annons
Annons
Annons
Annons