Annons

SD står för en ljusare morgondag

SD bär inte på hat, utan på hopp om en ljusare morgondag. Vi gläds heller inte av vare sig ökad brottslighet, skjutningar eller bombdåd som den anonyme signaturen ”Livrädd” påstår i tidningen; vi förfäras.
SD-politik • Publicerad 1 november 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
SD bär inte på hat, konstaterar SD-politikerna i sin text.
SD bär inte på hat, konstaterar SD-politikerna i sin text.Foto: Janerik Henriksson/TT

Att ”Livrädd” drömmer mardrömmar om SD är sorgligt, då oron borde riktas mot kriminella element som fått fäste i Sverige; inte vi som vägrar acceptera utvecklingen. Däremot är det inte konstigt att det finns personer som är så uppskrämda efter många år av vänsterpropaganda, att man måste skriva en insändare om hur livrädd man är för oss sverigedemokrater.

Själva har vi under vår tid i partiet aldrig träffat någon som uttryckt hat mot vare sig invandrare, muslimer, romer eller homosexuella. Tvärtom finns det många av dina nämnda grupper som är medlemmar i partiet, till och med på mycket höga poster inom SD. Tittar man på invandare som grupp finns det många som gjort fantastiska insatser i Sverige, människor som jobbar, lever laglydiga liv, talar vårt språk och i övrigt är som folk är mest. Dessa är vi både tacksamma och stolta över att kalla svenskar.

Annons

Däremot är mycket av den brottslighet som vuxit sig stark i väldigt hög grad relaterad till invandring, det förstår de flesta idag; även om vänstern under många år propagerat att det är en klasskamp som bara handlar om ”socioekonomisk status”. Där just mer klasskamp skulle lösa problemet, därför tror samma skara trogna vänsterföljare att det är de rikas fel att man säljer knark. Tanken har aldrig infunnit sig att det måste finnas ett utbud (det vill säga en säljare) innan det finns en efterfrågan. Var lika dumt som när man på(s)tod bilar brändes för att posten lagt ner.

Sanningen är så klart att flera sanningar kan existera samtidigt, det finns invandrare som bygger bilar och det finns invandrare som bränner dem. Skiljelinjen handlar alltså om brottslighet, inte huruvida personen är invandrare. Däremot är vi tydliga att de som kommer hit för att begå brott ska återvända till sina hemländer. Nu vet jag inte hur ”Livrädd” behandlar hembjudna gäster som beter sig illa, men för de flesta är det inte en kontroversiell tanke att be personer gå hem och inte återvända om de utövar våld, säljer droger eller stjäl i ens lägenhet. Vår migrationspolitik är inte konstigare än så.

Därför faller resonemanget helt om att vi skulle vilja utvisa gemene invandrare, det handlar inte om det överhuvudtaget utan att ställa fullt legitima krav på människor att lära sig svenska, arbeta, följa lagen, finna samhörighet med svenska värderingar och vårt levnadssätt. Däremot är vi tydliga med att de som inte vill anpassa sig, ägnar sig åt kriminalitet eller vill tvinga på oss normer som råder i exempelvis Mellanöstern bör välja ett annat land. Vår dörr är alltså öppen för alla som vill uppföra sig civiliserat och bidraga till vårt samhälle på ett positivt sätt. Människor byter inte kultur per automatik för att de korsar en gräns, därför är det helt centralt och positivt för alla inblandade att vi är tydliga med vilka förväntningar vi har.

Ian Fernheden

Kommunalråd och Gruppledare SD Kristianstad

Göte Färm

Oppositionsråd och Gruppledare SD Östra Göinge

Annons
Annons
Annons
Annons