Annons

Skapa europeiskt centrum för kriminalforskning på Näsby

Under många år utbildade P6 soldater till att försvara vårt land. Högskolan utbildar människor för arbetslivet i Sverige och internationellt.
Kriminalforskning • Publicerad 3 april 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Är kompetenscentrumet lämpligt för de lokaler som högskolan har idag?, frågar sig skribenten.
Är kompetenscentrumet lämpligt för de lokaler som högskolan har idag?, frågar sig skribenten.Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT

Diskussionen har kommit igång med vad som skall hända efter högskolan och det är bra. Ett av de stora hoten i Europa är kriminaliteten och terrorn som är gränsöverskridande.

Var samlar man all forskning om denna brottslighet och sammanställer den för vidare spridning i Europa? Var tar man initiativ till forskning från att barn kommer in i brottslighet till rehabilitering in i vårt samhälle igen?

Annons

Var forskar man om hur nära anhöriga både till förövare och brottsoffer tas om hand på bästa sätt? Vilka straff gör nytta respektive skada för att förhindra nya brott? Detta är bara några exempel.

Sammanfattningsvis ett kompetenscentrum om allt som berör brottslighet och terror i Europa. Är kompetenscentrumet lämpligt för de lokaler som högskolan har idag? Konferenser och andra möten skapar hotellnätter och ökat intresse för Sverige och Kristianstad.

Förutsättningarna är bra med tanke på rättscentrum, centralsjukhus, högskola och fängelse i Vä. Vem vill driva projektet så att det blir verklighet?

Finns det underlag och behov?

”Forska om brottslighet”

”Ett kompetenscentrum om allt som berör brottslighet och terror i Europa!”
Annons
Annons
Annons
Annons