Annons

Skickligt gjorda bluffilmer om klimatet

Göran Andersson gör reklam för en film som är gjord för att locka åskådarna att bli klimatförnekare. Den är skickligt gjord, men har ett stort fel: Den är inte alls objektiv.
Klimatdebatt • Publicerad 20 april 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mycket reklam för råkapitalism där frihet är det samma som frihet för fossila bränslen, resonerar skribenten.
Mycket reklam för råkapitalism där frihet är det samma som frihet för fossila bränslen, resonerar skribenten.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Replik på Göran Andersson “Viktig ögonöppnare mot den stora klimatbluffen” 11 april.

Man visar några amerikanska vetenskapsmän som har sina egna teorier om vad som påverkar klimatet. De verkar nöjda med att temperaturen ökar och anser att koldioxid är bra och att koldioxidhaltens ökning inte är något problem. Man kompletterar med en dansk som anser att det bara är den kosmiska strålningen som är problemet.

Annons

När man visar vindkraftverk är det givetvis ett som just brunnit upp eller någon av de ”antika” amerikanska vindkraftparkerna, som redan borde ha ersatts av ett mindre antal större och effektivare verk. Några verkliga fakta om energi och hur de fossila bränslena kan ersättas finns givetvis inte med.

För övrigt gör filmen mycket reklam för ”rå kapitalism” som man likställer med ”frihet” och för fossila bränslen, som man vill att alla skall ha god tillgång till.

En otäck aspekt är att filmen driver tesen att klimatproblemen används av regeringar, myndigheter och exempelvis FN och media för att kontrollera befolkningen, inskränka folkets rättigheter och frihet och skada demokratin. Sammanfattningsvis en ganska otäck film som sprider fake news!

Christer Neideman, Balsby

”För övrigt gör filmen mycket reklam för ”rå kapitalism” som man likställer med ”frihet” och för fossila bränslen”
Annons
Annons
Annons
Annons