Annons

Skrämmande kommunistiskt synsätt – alla pengar är statens

När jag läser Mattias Goldmanns svar på min insändare angående bland annat skatter får jag kalla kårar utmed ryggen.
Kommunism • Publicerad 11 juni 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Riksdagsmannen Lars Johnsson (M) från Hästveda är stolt över att ha varit med om att sänka skatterna på bensin och diesel.
Riksdagsmannen Lars Johnsson (M) från Hästveda är stolt över att ha varit med om att sänka skatterna på bensin och diesel.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Goldmann (liberal debattör med mera) tycker att det är ett slöseri med skattemedel att sänka skatten. I Goldmanns värld tillhör tydligen alla pengar staten och han kallar det slöseri när man låter medborgarna få behålla lite mer av sina egna pengar. I min värld är Goldmanns synsätt inget annat än ren kommunism. Jag blir helt förfärad över hans synsätt.

Jag är stolt över att den moderatledda regeringen har tagit bort reduktionsplikten och sänkt skatterna på bensin och diesel. Det gör livet lite lättare för de som bor på landet, inte har tillgång till kollektivtrafik och är beroende av bil för arbete och fritidsaktiviteter. På samma sätt är jag stolt över det elstöd som den moderatledda regeringen levererat till hushåll och företag.

Annons

Vi har efter valet gjort precis det vi lovade innan valet. När det gäller klimatarbetet vill jag också påminna Goldmann om att det var under det svenska ordförandeskapet i EU:s omfattande klimatpaket ”Fit for 55” slutförhandlades. Paketet stakar ut vägen framåt för EU:s klimatarbete att nå klimatneutralitet senast 2050.

När jag i min insändare nämnde kärnkraften så var det för att den är helt avgörande för Sveriges klimatomställning. Om vi skall lyckas med omställningen kommer vi att behöva betydligt mer el, och mer planerbar el som bidrar med stabiliserande egenskaper i energisystemet. Utan mer kärnkraft kan vi inte bygga ut sol- och vindkraften.

Efter regeringsskiftet har vi tagit flera viktiga steg mot ny kärnkraft i Sverige, precis som vi lovade före valet. Avslutningsvis vill jag också kommentera Goldmanns påstående om att det bara är ambitioner när vi säger att vi står upp för svenskt skogsbruk. Jag vill påminna Goldmann att Sverige så sent som i mars i år tillsammans med några andra EU-länder lyckades stoppa EU:s så kallade naturrestaureringslag.

En lag som utgör ett stort hot mot svenskt jord- och skogsbruk och som är i direkt konflikt med äganderätten. För att få lite perspektiv på verkligheten är Goldmann välkommen att lyfta blicken från Stockholm och besöka min valkrets. När jag reser runt i min valkrets känner jag ett stort stöd för regeringens politik, en valkrets där 7 av 10 ledamöter representerar Tidö-partier.

Lars Johnsson (M)

Riksdagsledamot, Norra och Östra Skåne

”I min värld är Goldmanns synsätt inget annat än ren kommunism. Jag blir helt förfärad över hans synsätt.”
Annons
Annons
Annons
Annons