Annons

Skrota detta orättvisa slöseri

Nu är det dags igen med att skänka bort skattepengar.
Bilskrotning • Publicerad 8 maj 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är kritisk till subventionera elbilar med skattepengar.
Skribenten är kritisk till subventionera elbilar med skattepengar.Foto: Christian Hylse

Regeringens förslag som är tänkt att gå igenom 15 augusti. Förslaget är följande: Har du en bil som är minst 15 år kan du få 10 000 kronor för att skrota den, föreslår regeringen. Kravet är att du köper eller leasar en elbil.

Elbilen kan vara ny eller begagnad , då kan man få 10 000 kronor. Men gäller det även om bilen man leasar eller köper, redan fått 70 000 kronor, som det var tidigare. Detta går ut på att skynda på att fler skaffar elbil. Men varför ska man få pengar för att köpa/leasa elbil. Det är väl var och ens sak att själv betala för sin bil, det är helt otroligt att man ska ta skattepengar till detta.

Annons

Vägskatten för elbil är 360 kronor. Vem ska betala vägarna i framtiden, vägar som idag är mer eller mindre sönderkörda. Varför ska man inte betala mer för en 2,5 ton elbil, när en bensin/dieselbil som väger 1,5 ton kan betala 3 500 kronor.

Samtidigt ska det sparas 10 miljarder på vården (enligt P4 nyheter i December 2023).

Det finns en vårdkö som har funnits i över 25 år, är det inte på tiden att man minskar den. Jag själv tycker det är jättekonstigt att man talar om vårdkön, men den minskar inte, görs det något åt den över huvud taget. Våra politiker oavsett parti brukar tala om att värna om vår demokrati. Man kan verkligen fundera på hur demokratiskt det är när det kommer såna här förslag .

Mikael Rosengren

Kristianstad

”Vem ska betala vägarna i framtiden, vägar som idag är mer eller mindre sönderkörda.”
Annons
Annons
Annons
Annons