Annons

Sluta dra ner på elevassistenterna

Jag har ett fantastiskt jobb, men när det dras in så att vi får vara på flera ställen i olika arbetslag under en dag då dras mattan undan för mina fötter.
Elevassistenter • Publicerad 20 mars 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Assistenterna arbetar med de elever som behöver mest stöd och trygghet, förklarar skribenten.
Assistenterna arbetar med de elever som behöver mest stöd och trygghet, förklarar skribenten.Foto: ERIK G SVENSSON

Mitt arbete som elevassistent bygger på förtroende och tillit och det skapas genom tid och engagemang. Detta tar på krafterna om man är i en grupp, men som det nu är ska jag göra ett lika bra jobb i flera grupper utan tid för planering och reflektion.

Eleverna som vi elevassistenter arbetar med är de elever som behöver mest trygghet och stöd. Mitt arbete i gruppen innebär också att andra elever får bättre studiero genom att det är lugnt i klassrummet. Många elever behöver ett plåster ibland, en kram eller en nick att jag ser dig. Mitt arbete innebär att jag är med i omklädningsrum, i hall och korridorer och genom att bara vara där kan skapa trygghet och lugn. Jag vet inte hur många gånger jag sagt att, vi går inomhus.

Annons

Jag har arbetat med människor länge och som elevassistent i över 20 år. Jag springer inte lika fort längre och har svårt att sitta på golvet men mitt hjärta brinner lika mycket för de här eleverna som kan ha ADHD, autism eller någon annan funktionsvariation. Vi får mycket uppskattning av elever, kollegor och vårdnadshavare, nu vill jag ha uppskattning av Kristianstads kommun. Dra inte ner mer på elevassistenterna!

Susanne Carlsson

Elevassistent

”Mitt hjärta brinner lika mycket för de här eleverna som kan ha ADHD, autism eller någon annan funktionsvariation”
Annons
Annons
Annons
Annons