Annons

Sluta tramsa om våtmarkerna

Om vi på landet (all mark ägs av någon, oavsett storlek) ska återställa alla våtmarker som det var innan man tog marken i bruk, så är det ju läge att riva städerna med.
Våtmarker • Publicerad 26 april 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det ska inte återställas några våtmarker, rent trams anser skribenten.
Det ska inte återställas några våtmarker, rent trams anser skribenten.Foto: Bild: Annica Jönsson

Stockholm exempelvis, är byggd på en enda jättestor våtmark. Ta bort alla hus, broar och vägar, och återställ rubbet som det var innan människor flyttade dit.

Ska det va, så gör det ordentligt. Eller vänj er vid att Sveriges befolkning blir större och man måste bo någonstans, och överallt använder man marken som man behöver den. Där ingår inte att marken ska vara våtmarker.

Annons

Samma sak med vargen. Av någon märklig anledning ville man utrota dem. De är vilddjur som inte funkar i det moderna samhället. Istället har vi tamhundar, som vi fostrar.

Vi har inga vildhästar, vi har tamhästar. Inga äkta vildkatter (förrymda tamkatter förvisso) utan tama katter. Världen ser ut som vi vill ha det. Om folk älskar vilda vargar, tycker jag att dom ska få det, men var och en får ansvara för vad ”deras varg” åstadkommer. Det ska inte springa varg i svenska skogar. Det ska inte återställas några våtmarker på jord och skog som brukas. Det är trams alltihop.

Katarina Tågerud

”Om folk älskar vilda vargar, tycker jag att dom ska få det, men var och en får ansvara för vad ”deras varg””
Annons
Annons
Annons
Annons