Annons

Stort tack för mat och logi i Lågehallarna

Stort tack till alla de som ordnade med mat och logi i Idrottshallen i Hörby. Jag vill rikta en stor eloge och ett stort tack till de som anordnade med mat och logi i Idrottshallen i Hörby för oss strandsatta bilister.
Kaostack • Publicerad 3 april 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Människor som evakuerats från väg E22 samlades i Lågehallarna i Hörby. Skribenten är evigt tacksam för hjälpen
Människor som evakuerats från väg E22 samlades i Lågehallarna i Hörby. Skribenten är evigt tacksam för hjälpenFoto: Peter Lindgren

En vanlig skånsk vinterdag körde jag och mitt barnbarn från Kristianstad klockan nio, strax innan Hörby stod trafiken stilla utan att vi förstod anledningen.

Vi hade hela tiden en förhoppning om att vi skulle kunna köra vidare. Men först 19.00 fick vi, via P4 Kristianstad, besked att vägen öppnas först i morgon. Strax efter midnatt kom en plogbil som kunde evakuera oss. Mitt barnbarn hade då noterat att när trafiken kunde börja rulla igen fanns det möjlighet att få övernatta i Idrottshallen i Hörby. Vi tog oss dit och efter 16 timmar i bilen på E22:an erbjöds vi fantastisk korv med bröd med mera och det var rena lyxsviten att få övernatta i Hörbys idrottshall.

Annons

När det åter började ljusna kunde vi efter ovärderlig vila och mat åter ta oss tillbaka till Kristianstad via Hässleholm.

Såsom många av er säkert läst och hört fungerade inte mycket i kaoset på E22:an i januari men det tillfälliga evakueringscentret i Hörby fungerade utmärkt!

Jan Månsson, Åhus.

”Såsom många av er säkert läst och hört fungerade inte mycket i kaoset på E22:an i januari men det tillfälliga evakueringscentret i Hörby fungerade utmärkt!”
Annons
Annons
Annons
Annons