Annons

Sverige har blivit förbrytarnas förlovade land

Den snart färdigutbildade sjuksköterskan Dyako ska utvisas till sitt hemland. Migrationsverket anser att han inte har tillräckliga skäl att stanna i Sverige. Han kom hit med sin familj 2016.
Migration • Publicerad 30 april 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Två bilar brinner på en parkering vid Ringdansen centrum, i samband med upplopp i Navestad i Norrköping.
Två bilar brinner på en parkering vid Ringdansen centrum, i samband med upplopp i Navestad i Norrköping.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Alltså han har bott här i åtta år och hunnit göra allt för att anpassa sej till det svenska samhället. Lärt sej svenska och har fått jobb efter avslutad utbildning. Men Migrationsverket anser att arbetsgivaren inte är seriös!

En nioårig flicka ska också utvisas till ett barnhem i Albanien. Hon har bott med sin fosterfamilj nästan hela livet. Var finns mänskligheten hos dessa stelbenta byråkrater på Migrationsverket? Bovar och banditer som har begått brott får stanna, med motiveringen av vissa tingsrätter att dom har rotat sej i samhället.

Annons

Nä, som jag skrivit tidigare, Sverige har blivit banditernas förlovade land och ärliga människor kommer i kläm. Jag tror att jag kommer att emigrera från detta förlovade land.

Jag bidrar inte till nån nytta i samhället. Staten betalar min pension och jag är lite äldre. Undrar om Skatteverket beviljar min ansökan. Jag får nog avslag. Med motiveringen: Jag uppfyller inte kraven.

Erik Bergström, Stoby

”Sverige har blivit banditernas förlovade land och ärliga människor kommer i kläm”
Annons
Annons
Annons
Annons