Annons

Vad krävs för att släppa rädslan och agera?

Har i dagarna talats mycket om utredningen av kaoset på E22:an. Det talades om att Trafikverket fick mycket information, men kunde ej ta hand om all info. Låter konstigt.
Kaoset på E22 • Publicerad 28 mars 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Handlingskraften saknades vid E22:an kaoset.
Handlingskraften saknades vid E22:an kaoset.Foto: Privat

När det gäller turerna kring att såga upp vajerräcket mellan körbanorna så läste jag om en dansk man från det danska hemvärnet. Nicolai Silverbeerg fanns i kökaoset och erbjöd sig att såga upp räcket, trots att där var en ambulans som fastnat, fick han ej polisens tillstånd att agera, men allt eftersom timmarna gick ändrade de sig. De ringde och bad om tillstånd från centralt håll men fick nej. Först efter sju timmar kunde räddningstjänsten skära upp räcket och släppa fram ambulansen.

Polis och räddningstjänst säger sig känna till händelsen men uppger att det aldrig var någon fara för patienten i ambulansen.

Annons

Nicolai Silverbeerg säger: Min inställning är, har vi ett problem? Då fixar vi det, säger han. Varför fick man först nej på att såg upp räcket?

Vad är det man är rädd för, som gör att man inte vågar agera? Vet ej vad det beror på, men det gäller att agera när man ser vad som behöver göras. Det är väl en av arbetsuppgifterna som man är tillsatt för .

Mikael Rosengren

Kristianstad

”Min inställning är, har vi ett problem? Då fixar vi det”
Annons
Annons
Annons
Annons