Annons

Vården i Skåne: Spara in och försämra är det som gäller

Då jag inte fick vård av mitt fel på sköldkörteln av min dåvarande vårdcentral, kontaktade jag en specialist via nätet. Denna läkare hjälpte mig. Så i många år nu har jag regelbundet haft kontakt med denna läkare.
Sjukvård • Publicerad 11 maj 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är orolig för sin framtida hälsa, på grund av Region Skånes besparingar.Foto: Anton Hedberg

I dag fick jag information om att Region Skåne sagt upp avtalet med dem. På grund av att Region Skåne måste spara på sina utgifter.

För några veckor sedan läste jag om hur Region Skåne drastiskt skall dra ner på sjukhusanställda framöver. Vi läser i tidningen hur sjuka människor får vänta länge på sina behandlingar och att det nästan är omöjligt att få en tid hos en läkare.

Annons

Och nu skall det inte förbättras utan försämras Region Skåne skall spara in på vår sjukvård. Inget parti idag vågar gå ut med att höja skatterna. Vi väljare har visat att det är det viktigaste argumentet när vi går till valurnorna.

Sänkt skatt för de som arbetar. Men någon måste få det sämre för att pengarna skall räcka till. Om jag får sänkt lön måste jag dra ner på mina kostnader. Vi pensionärer har fått betala delar av skattesänkningen. Våra pensioner är dåliga och nu försämras sjukvården ytterligare för oss i Skåne. Det är med fasa jag ser på mitt liv framöver.

Ann-Christin Andersson

”Det är med fasa jag ser på mitt liv framöver.”
Annons
Annons
Annons
Annons