Annons

Vargen i Skåne behöver inte vårt stöd

Anita: På denna sida ska vi debattera, och nu har jag inlett debatten om Vargens vara eller icke vara i Skåne. Du svarar på min insändare med att debattera mig personligen, Om min intelligens och var jag skall bo.
Vargen i Skåne • Publicerad 13 maj 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En varg vid Bollerup, nära Tomelilla.
En varg vid Bollerup, nära Tomelilla.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Svar till skribenten Anita. I en debatt är det viktigt att vi håller oss till de fakta som motparten har skrivit. Jag sa att det inte fanns vargar i Lappland, du påstod att jag sa att det inte fanns varg i Norrland.

Min sakkunskap säger att det finns gott om varg i Norrland, men ingen i Lappland för i norr begränsas vargens utbredning av renskötselområde som är fredat från rovdjur. Detta har Samerna genom flera års stridande fått gehör från myndigheterna. Jag personligen klarar av vargen men jag är en röst för alla de som med sin djurhållning eller husdjursägare oroar sig för det tragiska mötet på morgonen efter en vargattack.

Annons

Du avslutar din debattartikel med att skriva att alla djur ska få leva, då får vargen det tufft för hen dödar en massa djur för att överleva.

Jag accepterar att du och många med dig strider för att vi ska ha varg i Skåne men vi måste vara demokratiska och kunna argumentera rätt så beslutet om att ha eller inte ha varg i Skåne blir rätt.

Jag är för biologisk mångfald och det finns tusentals djur och insekter som behöver vårt stöd men tyvärr gäller det inte vargen i Skåne.

Niklas

”Det finns tusentals djur och insekter som behöver vårt stöd men tyvärr gäller det inte vargen i Skåne.”
Annons
Annons
Annons
Annons