51-åring häktad efter knivbråk

Hässleholm Den 51-årige man som greps i samband med knivskärningen vid Gethornskroken i onsdags kväll, häktades på fredagen. Han är misstänkt på sannolika skäl för grov misshandel.
Hässleholm • Publicerad 25 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter en långdragen häktningsförhandling som hölls bakom stängda dörrar, beslutade Hässleholms tingsrätt att häkta 51-åringen som misstänks ha knivskurit en 29-åring vid 18-tiden i onsdags.

Det finns risk att han undanröjer bevis eller begår ytterligare brott, anser tingsrätten.

På åklagare Jennie Kjellanders begäran beslutade man också att mannen ska genomgå en paragraf 7-undersökning, en undersökning som syftar till att undersöka hans psykiska tillstånd.

Den 29-årige man som blev knivskuren, anhölls i ett skede som misstänkt för grov misshandel även han. Detta eftersom man hittat skador på 51-åringen efter att han förts till arresten.

Men anhållandet hävdes under torsdagen och åklagare Jennie Kjellander berättar att han inte längre är misstänkt.

Hon efterlyser fler vittnesuppgifter från brottstillfället.

– Det vore bra om vi kunde få tag på fler vittnen. Det verkar ha varit en hel del personer på platsen och har man sett något kan man kontakta polisen, säger Jennie Kjellander.

Senast 8 juni ska åtal vara väckt mot mannen.

Louise Sillén Herzegh louise.sillen-herzegh@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.