Betalt för tiden i häkte

HÄSSLEHOLM En hässleholmare som satt häktad misstänkt för sexualbrott med barn och sedan friades, kräver nu ersättning enligt lagen om ersättning vid frihetsinskränkning.
Hässleholm • Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

En hässleholmare som satt häktad misstänkt för sexualbrott med barn och sedan friades, kräver nu ersättning enligt lagen om ersättning vid frihetsinskränkning.

– Han har drabbats ytterst hårt såväl beträffande familjen som ekonomiskt av det inträffade, skriver ombudet i sin begäran.

Hässleholmaren anhölls och häktades vid Hässleholms tingsrätt i december 2018 misstänkt för sexbrott med barn. Mannen satt frihetsberövad i 82 dagar men släpptes sedan åtalet ogillades i sin helhet.

Förutom att han lidit personlig skada, har den långa häktningstiden även gjort att hässleholmaren förlorat stora inkomster.

Enligt ansökan till Justitiekanslern handlar det om bortfall av en månadslön på 35 000 kronor brutto under fyra månader.

– Avslutningsvis emotser jag ett förslag från Justitiekanslerns sida angående reglering av skadan, skriver advokat Hans Fredriksson till Justitiekanslern.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.