Annons

Fotboll möter ALS

Hässleholm • Publicerad 6 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Energierna är höga i Tyrehallen under lördagsförmiddagen. Professionella lag såväl som kompislag i alla åldrar dribblar och peppar varandra på området medans matcherna pågår i de två separata uppblåsta borgarna. Utanför hejar folk på.

Annons

Som Norra Skåne skrev tidigare i förra veckan så blev Björn Andréassons pappa Ola Andréasson, som är tränare i Röke IF, diagnoserad med ALS under vintern 2018. Som ett sätt att bidra till forskningen så har sonen samlat in pengar genom att arrangera fotbollsturneringar, cykling och sälja tröjor. Idag är det andra gången de kör Fotboll mot ALS.

Bland besökarna finner vi Benjamin Persson är 23 år och kommer ifrån som Osby. Han spelar i division4 som är den sjätte största ligan i Sverige. Förra året var han här som funktionär, men i år är han här för att spela.

Annons

För att göra detta möjligt så har Björn Andréasson fått mycket hjälp från familj och vänner.

Nytt för detta året har de dessutom köpt sina egna uppblåsbara borgar där matcherna spelas från företaget ICE for FUN. De har fraktats hit hela vägen från Kina. Första- och andraplatsvinnarna får ett var sitt vandringspris i form av en pokal som tillförseddes i samarbete med Glentos Idrottspriser.

bild 1/5
Felicia BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons