Höghastighetsbana kan ge ny dispens

Hässleholm • Publicerad 13 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
FMCK får inte längre köra på Hovdala, eftersom det klassas som ett tyst område. Det säger länsstyrelsen efter många års tvist. Foto: Arkiv
FMCK får inte längre köra på Hovdala, eftersom det klassas som ett tyst område. Det säger länsstyrelsen efter många års tvist. Foto: Arkiv

Förvaltningens förslag till miljö- och stadsbyggnadsnämnden, är att inte medge förlängd tid efter den 30 juni i år.

– Det kan ju bli aktuellt med ytterligare dispens i och med att vi ännu inte vet hur det blir med dragningen av höghastighetsbanan, förklarar han.

En fråga som går vidare till Stefan Eriksson, ordförande i FMCK, som suckar.

Har ni inte hittat någon tänkbart alternativ alls?

Anledningen till att klubben förpassas från Hovdala är att verksamheten inte anses vara förenlig med natur- och kulturupplevelser i området som enligt en översiktsplan från 2007 ska vara ett tyst område.

FMCK vill ha dispens till och med sista juni 2021, ”tills samtliga är överens om var och hur vår verksamhet ska bedrivas i framtiden”, skriver de till nämnden.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.