Kalle Lind bjöd på snabba kickar på berättarafton

Hässleholm Den kulturelle diversearbetaren Kalle Lind inledde säsongsstarten med berättarafton på Hovdala på onsdagskvällen.
Hässleholm • Publicerad 27 juni 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Ett par hundra besökare fyllde gården med medhavda solstolar, för att lyssna på ”diversearbetaren” som har skrivit flera böcker, medverkat i radio och författat manus för en rad svt-produktioner.

Och så är han ju känd med bloggen ”En känd man med skägg” och podden ”Snedtänkt”. Han har även medverkat i ”På spåret”

Kalle Lind bjöd publiken på snabba kickar som kom väl till sin rätt i kvällens gårdsformat där publiken bildade ett halvt auditorium framför trappan där Kalle Lind hade sin scen.

Hasse Alfredsson och Tage Danielsson är hans inspiratörer sedan pojktiden. Deras underfundiga och lite konstiga och samtidigt mycket roliga humor har han fått med sig i livet och skapat sin egen unika variant av.

Som till exempel Kalle Linds entré på berättarafton:

”Hovdala slott det är väl inte så mycket till slott. I Eslöv där har vi slott”. Hovdala nämns ju inte ens i Edvard Perssons långa sång ”Skånska slott och herresäten”.

Kalle Lind bjöd på texter ur sin samlingsvolym ”Människor som haft fel”, ”Människor som gått till överdrift” och Människor det varit synd om”.

– Jag har gått runt och samlat på mig anekdoter och fakta om gubbar och tanter, som ofta syntes på tv när jag var liten och inte har synts så mycket sedan dess. Lennart Hyland samlade folket kring Hylands hörna i tv. Han hade ett inslag där han skulle gissa vem? Han visste alltid vem det var, utom en gång. Han trodde det var en flicka, men det var hans egen 12-årige son, som han väl knappt hade träffat. Dessutom kallade han honom ”prutten”. Idag bor sonen utomlands. Så fel, så tragiskt i tv, men samtidigt roligt.

Ulf Adelsons bastkjol i Manilla och mycket annat hanns med på den dryga timman i strålande sol.

Stefan Olofson

bild 1/2
Kalle Lind gav gamla kändisar en ny renässans.
Kalle Lind var först ut bland bland sommarens sex inbjudna föreläsare på Hovdalas berättarafton.         Foto: Stefan Olofson
Kalle Lind gav gamla kändisar en ny renässans.
Kalle Lind var först ut bland bland sommarens sex inbjudna föreläsare på Hovdalas berättarafton.         Foto: Stefan Olofson
0704-14 25 53, stefan.olofson@skd.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.