Annons

Lösning nära för Novacastföretag

Hässleholm Det är Advokatfirman Glimstedt i Lund som är konkursförvaltare och som nu driver Swepart i Tyringe samt Camito Technology i Hästveda i väntan på att nya ägare hittas.
Hässleholm • Publicerad 30 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är Advokatfirman Glimstedt i Lund som är konkursförvaltare och som nu driver Swepart i Tyringe samt Camito Technology i Hästveda i väntan på att nya ägare hittas.– På Swepart pågår full drift, medan vi kör i mer begränsad omfattning på gjuteriet, säger konkursförvaltare Bo Ahlenius.

När det blev känt att Novacastkoncernen försatts i konkurs anmälde sig flera intressenter snabbt. Totalt 22 har hört av sig till Glim-stedts.– Men vi förhandlar så klart inte med alla, konstaterar Ahlenius.Allt tyder på att koncernen splittras i samband med att nya ägare går in.I Novacastkoncernen ingår även ett företag i Ronneby, Novacast Foundry Solutions AB, med ett tiotal anställda.

Bo Ahlenius tror att i stort sett alla anställda kan jobba kvar på företagen.– Om allt går i lås ser det väldigt bra ut, säger han.Redan i slutet på nästa vecka kan det vara klart vilka som tar över företagen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons