Lösning nära för Novacastföretag

Hässleholm Det är Advokatfirman Glimstedt i Lund som är konkursförvaltare och som nu driver Swepart i Tyringe samt Camito Technology i Hästveda i väntan på att nya ägare hittas.
Hässleholm • Publicerad 30 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är Advokatfirman Glimstedt i Lund som är konkursförvaltare och som nu driver Swepart i Tyringe samt Camito Technology i Hästveda i väntan på att nya ägare hittas.– På Swepart pågår full drift, medan vi kör i mer begränsad omfattning på gjuteriet, säger konkursförvaltare Bo Ahlenius.

När det blev känt att Novacastkoncernen försatts i konkurs anmälde sig flera intressenter snabbt. Totalt 22 har hört av sig till Glim-stedts.– Men vi förhandlar så klart inte med alla, konstaterar Ahlenius.Allt tyder på att koncernen splittras i samband med att nya ägare går in.I Novacastkoncernen ingår även ett företag i Ronneby, Novacast Foundry Solutions AB, med ett tiotal anställda.

Bo Ahlenius tror att i stort sett alla anställda kan jobba kvar på företagen.– Om allt går i lås ser det väldigt bra ut, säger han.Redan i slutet på nästa vecka kan det vara klart vilka som tar över företagen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.