Oklart om åklagaren ska överklaga dom

HÄSSLEHOLM Kammaråklagare Marie-Louise Holmberg har ännu inte fattat beslut om huruvida hon ska överklaga domen om Godsmagasinet.– Jag vill läsa domen innan jag tar ställning, säger hon.
Hässleholm • Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Godsmagasinet i Hässleholm brann ner till grunden i mitten av augusti. Foto: Sharon Wong/Arkiv
Godsmagasinet i Hässleholm brann ner till grunden i mitten av augusti. Foto: Sharon Wong/Arkiv

Dagen efter att rättegången avslutats och dom avkunnats för de fem ungdomar som stod åtalade i efterspelet till branden som ödelade godsmagasinet är Marie-Louise Holmberg förvånad över att inte större vikt lades vid vittnenas uppgifter om vem som orsakade branden.

Hur själva rättegången genomfördes är hon nöjd med.

På Norra Skånes facebooksida har flera personer uttryckt sig undrande, och kritiskt, till att inte alla ungdomar som var på platsen ställdes till svars för branden – alla har ju erkänt att de rökte. Vad är din kommentar till det?

Den 16-åriga flickan åtalades i första hand för grov allmänfarlig vårdslöshet, en åtalspunkt som ogillades av tingsrätten.

Fakta:

Fakta: Lindomefallet

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.