Annons

”Jag skrev inläggen som privatperson”

Hörby Hörbys blivande ordförande i kommunstyrelsen Stefan Borg (SD) medger att några av citaten är olämpliga men säger samtidigt att Expos granskning inte är seriös.
Hörby • Publicerad 7 oktober 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Stefan Borg säger till SkD som försvar att han skrivit inläggen som privatperson och inte som fritidspolitiker och som privatperson måste man ibland dra saker och ting till sin spets.

Är man inte alltid politiker när man skriver eller delar politiska inlägg på facebook?

Annons

[contentcards url="https://www.skd.se/2018/10/07/sd-topp-stottade-rasistiska-sajter/" one_line="true"]

Du har länkat till sajten Mörkläggning som enligt Expo marknadsför Vit maktlitteratur med rasistiskt innehåll. Hur ser du på det?

Ser du inte ett problem med att du på detta sätt legitimerar sajter med exempelvis ett rasistiskt innehåll när du delar innehåll från sajten utan att kontrollera vilka upphovsmännen är och vad det är för typ av sajt?

Men om det handlar om en sajt som hypotetiskt skulle vara öppet nazistisk?

Annons

Du har också skrivit på ett upprop för tidningen Nya tider som är en tidning vars medarbetare har kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen.

[contentcards url="https://www.skd.se/2018/10/02/m-i-horby-tar-beslut-om-sd-samarbete/" one_line="true"]

Till Expo ska du ha sagt att ställningstagandet för Nya tider var dumt gjort?

Hur upplever du de senaste dagarna sedan Moderaterna och SPI meddelade att de ingår i en valteknisk samverkan med SD i Hörby?

Har du kontakt med SD på riksplanet?

Annons

Ångrar du något med dina inlägg?

Kommer du vara lika aktiv på facebook som kommunalråd?

Tobias LagerholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons