Annons

Böckerna om Sandvargen blir barnopera

"Ett filosofiskt drama gestaltat under en stjärnhimmel där alla får plats."
Så beskriver Göteborgsoperan barn- och familjeföreställningen "Sandvargen" som får urpremiär hösten 2022.
Litteratur • Publicerad 6 oktober 2021
Operan är skriven av Johanna Fridolfsson (till vänster) och Malin Aghed (till höger), för regi står Emelie Sigelius (nederst i bild). Författare till boken Sandvargen är Åsa Lind (i mitten).
Operan är skriven av Johanna Fridolfsson (till vänster) och Malin Aghed (till höger), för regi står Emelie Sigelius (nederst i bild). Författare till boken Sandvargen är Åsa Lind (i mitten).Foto: Tilo Stengel

Åsa Linds tre böcker om Sandvargen har fått flera priser och den andra boken i trilogin, "Mera Sandvargen", Augustnominerades 2003 för bästa svenska barn- och ungdomsbok.

Nu ska Zackarina och den kluriga Sandvargen ta sig an livets stora frågor på operascenen. Musiken till operan är skriven av Johanna Fridolfsson och librettot av Malin Aghed. För regi står Emelie Sigelius.

Annons

Hösten 2022 är det urpremiär på Göteborgsoperans  Lilla scen med en efterföljande turné inplanerad.

"Opera är genom sitt unika musikaliska och sceniska uttryck en konstform som når över alla gränser och begränsningar. Men var tid behöver sina berättelser, varje konstform måste vara angelägen i sin samtid. Därför är nyskriven opera för barn så fundamentalt viktigt", säger författaren Åsa Lind i ett pressmeddelande från Göteborgsoperan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons