Annons

Camilla Läckberg har sålt 30 miljoner böcker

Litteratur • Publicerad 21 januari 2022
Camilla Läckberg släppte senast boken "Box" med Henrik Fexeus. Arkivbild.
Camilla Läckberg släppte senast boken "Box" med Henrik Fexeus. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Camilla Läckberg har sålt över 30 miljoner böcker. Hennes presstalesperson Lili Assefa säger till TT att den magiska gränsen passerades för tre veckor sedan och att hon har firat milstolpen tillsammans med deckarförfattaren.

– Det är helt fantastiskt. Camilla har mer förfrågningar än någonsin. Både att skriva fler böcker och när det gäller att göra filmer och dramatiseringar av böckerna. Fjällbackaserien är den största delen av försäljningen, men vi har ännu inte börjat lansera hennes nya serie i utlandet. Det är det som händer nu i vår, säger Lili Assefa.

Annons

Camilla Läckberg och mentalisten Henrik Fexeus skrev i fjol "Box", som nu följs av "Kult". I höst kommer "Gökungen" som blir elfte boken i Fjällbacka-serien.

Camilla Läckberg debuterade 2003 med "Isprinsessan" och har sedan dess skrivit deckare, barnböcker, en såpopera ("Lyckoviken") och medverkat i en rad tv-program.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons