Annons

Efter en seg start blir ”När allt är över” både spännande och roande

Mäns våld mot kvinnor är temat i första boken om åklagarassistenten Olivia Oldenheim, en kvinna som kämpar med sina handikapp och mot manlig dumhet och fåfänga med en återhållen humor.
Recension • Publicerad 3 februari 2024
Detta är en recension i Norra Skåne. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Kriminalroman

När allt är över

Författare: Charlotte Al-Khalili

Förlag: Norstedts

Charlotte Al-Khalili debuterade förra året med ”Malström”. ”När allt är över” är första delen i en ny serie om åklagaren Olivia Oldenheim.
Charlotte Al-Khalili debuterade förra året med ”Malström”. ”När allt är över” är första delen i en ny serie om åklagaren Olivia Oldenheim.Foto: Alice Johansson

Jennifer är tillsammans med sin dotter på flykt undan sin våldsamma och kontrollerande exman. Hon tvingas till det ena gömstället efter det andra, mannen verkar alltid kunna hitta henne. En dag är hon spårlöst försvunnen och den femåriga dottern hittas ensam i lägenheten. Olivia Oldenheim är åklagarassistent och deltar i utredningen av försvinnandet. När inte Jennifer kan hittas, varken död eller levande, verkar förövaren gå fri – om inte utredarna hittar nya vägar.

”Efter en tämligen seg inledning utvecklas ”När allt är över” till att bli både spännande och roande.”

Olivia Oldenheim är en intressant bekantskap. Hon sitter i rullstol, skadad efter en bilolycka orsakad av hennes dåvarande pojkvän som körde rattfull. Och hennes engagemang kring frågor som rör mäns våld mot kvinnor driver henne till lagens gränser.

Annons

Efter en tämligen seg inledning utvecklas ”När allt är över” till att bli både spännande och roande. Al-Khalili skildrar den manliga dumheten med återhållen humor.

”När allt är över” av Charlotte Al-Khalili
”När allt är över” av Charlotte Al-Khalili
Mats PalmquistSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons