Han är ny programledare i "Sommarlov"

Nöje • Publicerad 2 maj 2023
Angelika Prick, Malin Olsson, Ida On, Alexander Hermansson, Adrian Alebo Andersson och Sommarskuggan. Pressbild.
Angelika Prick, Malin Olsson, Ida On, Alexander Hermansson, Adrian Alebo Andersson och Sommarskuggan. Pressbild.Foto: Mattias Ankrah/SVT

När SVT:s "Sommarlov" kommer tillbaka i sommar är det med en satsning på historia. Programledarna kommer att vara med om äventyr som utspelar sig under tre epoker: medeltiden, upplysningstiden och 1980-talet. Det blir därmed ny scenografi, ny kostym och även en ny programledare när Adrian Alebo Andersson gör debut.

"Efter att förra året ha backat småkrypen kommer Sommarlov i år att backa tiden. Med humorns och fantasins hjälp vill vi göra historia spännande", säger SVT:s programchef Petter Bragée i ett pressmeddelande.

"Sommarlov" spelas in i Malmö där en historisk miljö kommer att byggas upp i Beijers Park. Som vanligt kommer det även att avslöjas vilken känd person som döljer sig bakom Sommarskuggedräkten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.