"Mamma Mia" till Malmö och Dalhalla

Musik • Publicerad 2 februari 2023
1999 hade musikalen "Mamma Mia!" premiär i London. I sommar ges den på Mölleplatsen i Malmö och på Dalhalla i Rättvik. Arkivplats.
1999 hade musikalen "Mamma Mia!" premiär i London. I sommar ges den på Mölleplatsen i Malmö och på Dalhalla i Rättvik. Arkivplats.Foto: Bertil Ericson/TT

Musikalen "Mamma Mia!" lämnar London i sommar för en turné till bland annat Malmö och Rättvik. På båda platserna framförs musikalen dessutom utomhus, i Malmö på Mölleplatsen (27 till 30 juli), och i Rättvik (4 till 6 augusti) på Dalhalla.

24 år har gått sedan musikalen hade premiär i London 1999. Enligt pressmeddelandet från Live Nation har den sedan dess setts av mer än 65 miljoner människor i 50 produktioner. Uppsättningen som kommer till Sverige i sommar är producerad av Judy Craymer, Richard East och Björn Ulvaeus.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.