Annons

Musikal om Diana kommer till Netflix

Publicerad 13 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Skådespelarna Judy Kaye, Erin Davie, Roe Hartrampf och Jeanna de Waal i "Diana the musical". Arkivbild.
Skådespelarna Judy Kaye, Erin Davie, Roe Hartrampf och Jeanna de Waal i "Diana the musical". Arkivbild.Foto: Gavin Bond/AP/TT

Musikaluppsättningen "Diana the musical" ska visas på Netflix nästa år, innan den får officiell premiär på Broadway, rapporterar BBC.

Detta eftersom teatrarna på New Yorks berömda nöjesstråk med största sannolikhet kommer att hålla stängt minst året ut med anledning av coronapandemin. Enligt BBC blir det första gången som en Broadwayuppsättning visas på tv före sin scenpremiär.

Annons

Showen, som bygger på prinsessan Dianas liv, väntas inte få premiär i en teater förrän 25 maj nästa år.

Netflix-versionen ska filmas utan publik med originalensemblen i New York. När den kommer till tv-jätten är ännu inte känt.

"Även om inget kan ersätta levande teater är vi hedrade att få vara del av den kvalitetsunderhållning som Netflix erbjuder", säger musikalens producenter i ett gemensamt uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons