Annons

Norén hyllas på Stadsteatern

Publicerad 15 februari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Lars Norén hyllas nu på Stadsteatern.
Lars Norén hyllas nu på Stadsteatern.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Den nyligen bortgångne dramatikern och poeten Lars Norén uppmärksammas med en programserie på Kulturhuset Stadsteatern, med start 18 februari – på dagen tio år efter att "Stillheten" hade premiär där. Det blir samtal om Noréns betydelse som dramatiker, regissör, kollega och teaterchef.

Norén gjorde sin Stadsteaterdebut i början av 1980-talet med uppsättningarna "En fruktansvärd Lycka" och "Underjordens leende", båda i regi av Suzanne Osten. På senare år har regissören Sofia Jupither satt upp flera av Noréns nyskrivna pjäser på Kulturhuset Stadsteatern, bland andra "3.31.93", "Vintermusik" och "Episod".

Annons

"Noréns pjäser får oss att känna att det finns ett språk bortom orden, att det utspelar sig något avgörande men ogripbart mellan oss människor, och att teatern är platsen för att utforska och för några korta ögonblick omfatta detta ogripbara", säger Maria Sid, teaterchef på Kulturhuset Stadsteatern, i ett pressmeddelande.

Programmen äger rum i Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm och kommer att livesändas på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida och Facebook-sida.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons