Oväntad Oscarsnominering ändras inte

Nöje • Publicerad 1 februari 2023
Andrea Riseborough får behålla sin Oscarsnominering för "To Leslie". Pressbild.
Andrea Riseborough får behålla sin Oscarsnominering för "To Leslie". Pressbild.Foto: Momentum Pictures/AP/TT

Den brittiska skådespelaren Andrea Riseborough får behålla sin Oscarsnominering för sin insats i filmen "To Leslie", skriver Variety.

I helgen tillsatte Oscarsakademin en utredning för att se över kampanjförfarandet kring årets nominerade. Detta sedan många överraskades av att Riseborough nominerades i kategorin bästa kvinnliga huvudroll. Indiedramat "To Leslie" drog bara in 27 000 dollar vid premiären i oktober förra året och även om Riseborough nominerades till ett Independent Spirit-pris fanns hon inte med bland kandidaterna till vare sig Golden Globe- eller Screen Actors Guild-priserna.

Inför Oscarsnomineringarna genomfördes dock en gräsrotskampanj som backades upp av a-listkändisar som Kate Winslet, Jane Fonda, Charlize Theron, Gwyneth Paltrow och Amy Adams.

Filmakademin konstaterar att det finns tveksamheter kring hur filmen har marknadsförts i sociala medier, men att det inte är tillräckligt för att Riseborough ska fråntas sin nominering.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.