Annons

Romanen "Middlesex" blir tv-serie

Publicerad 15 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
"Fifty shades of Grey"-regissören Sam Taylor-Johnson ska ta sig an Jeffrey Eugenides hyllade bok "Middlesex" i en ny tv-serie. Arkivbild.
"Fifty shades of Grey"-regissören Sam Taylor-Johnson ska ta sig an Jeffrey Eugenides hyllade bok "Middlesex" i en ny tv-serie. Arkivbild.Foto: Joel Ryan/AP/TT

Jeffrey Eugenides hyllade och prisbelönta bok "Middlesex" är på väg att bli tv-serie i regi av Sam Taylor-Johnson ("Fifty shades of Grey", "Nowhere boy"), skriver The Wrap.

"Middlesex", utgiven 2002, handlar om det intersexuella berättarjaget Cal Stephanides och tre generationer av hens grekisk-amerikanska familj som flydde till USA på 1920-talet.

Annons

Boken belönades med Pulitzerpriset i litteraturklassen 2003 och har sålts i över 4 miljoner exemplar.

Det är inte första gången någon försökt ge "Middlesex" liv som serie. I samband med att boken gavs ut började HBO arbeta på en tv-produktion som aldrig lämnade planeringsstadiet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons