Romanen "Middlesex" blir tv-serie

Publicerad 15 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
"Fifty shades of Grey"-regissören Sam Taylor-Johnson ska ta sig an Jeffrey Eugenides hyllade bok "Middlesex" i en ny tv-serie. Arkivbild.
"Fifty shades of Grey"-regissören Sam Taylor-Johnson ska ta sig an Jeffrey Eugenides hyllade bok "Middlesex" i en ny tv-serie. Arkivbild.Foto: Joel Ryan/AP/TT

Jeffrey Eugenides hyllade och prisbelönta bok "Middlesex" är på väg att bli tv-serie i regi av Sam Taylor-Johnson ("Fifty shades of Grey", "Nowhere boy"), skriver The Wrap.

"Middlesex", utgiven 2002, handlar om det intersexuella berättarjaget Cal Stephanides och tre generationer av hens grekisk-amerikanska familj som flydde till USA på 1920-talet.

Boken belönades med Pulitzerpriset i litteraturklassen 2003 och har sålts i över 4 miljoner exemplar.

Det är inte första gången någon försökt ge "Middlesex" liv som serie. I samband med att boken gavs ut började HBO arbeta på en tv-produktion som aldrig lämnade planeringsstadiet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.