Easyjet ser ljuset trots brakförlust

Publicerad 12 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Flygbolaget Easyjet ökar kapaciteten de kommande månaderna, jämfört med hur planerna såg ut för en månad sedan. Vd: Johan Lundgren säger att återhämtningen är på gång. Arkivbild.
Flygbolaget Easyjet ökar kapaciteten de kommande månaderna, jämfört med hur planerna såg ut för en månad sedan. Vd: Johan Lundgren säger att återhämtningen är på gång. Arkivbild.Foto: Hannibal Hanschke/AP/TT

Det brittiska flygbolaget Easyjet ökar kapaciteten fram till december och kommer vara uppe i en nivå motsvarande 70 procent av kapaciteten före pandemin. För en månad sedan var målsättningen en kapacitet på 60 procent.

Bolaget konstaterar att återhämtningen har tagit fart och märker ett tryck på bokningar av vintersemestrar till länder som Egypten, Turkiet och Kanarieöarna. Det sedan allt fler länder, bland andra Storbritannien, lättat på reserestriktionerna.

– Det är uppenbart att återhämtningen är på gång, säger Johan Lundgren, vd på Easyjet.

Samtidigt uppger bolaget att man räknar med en förlust på mellan 1,135 och 1,175 miljoner pund för det brutna räkenskapsåret som avslutades i september. En fullständig kvartalsrapport publiceras den 30 november. Ekonomer räknar med att förlusten kommer att landa på 1,175 miljoner pund, enligt Reuters.

Aktien faller nära 4 procent på Londonbörsen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.