Efterfrågan på det svarta guldet lyfter Halliburton

Publicerad 19 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Amerikanska Halliburton, ledande leverantör av tjänster inom oljeindustrin, har redovisat delårssiffror. Arkivbild.
Amerikanska Halliburton, ledande leverantör av tjänster inom oljeindustrin, har redovisat delårssiffror. Arkivbild.Foto: Steve Gonzales/AP/TT

Amerikanska Halliburton ser ljuset i coronatunnelns slut. Bolaget som är en ledande leverantör av tjänster inom oljeindustrin har återhämtat sig något efter en kraftigt reducerad efterfrågan på olja när coronapandemin bröt ut.

– Jag är optimistisk kring Nordamerika och vi förväntar oss att den internationella aktiviteten ska bottna under första kvartalet, kommenterar vd:n Jeff Miller i samband bolagets delårsrapport.

Bolaget rapporterar nu en 60-procentig vinstökning under fjärde kvartalet jämfört med kvartalet dessförinnan medan intäkterna steg med 8,9 procent till 3,24 miljarder dollar, något över analytikernas genomsnittliga förväntningar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.