Ingka Group köper stora skogsmarker i USA

Publicerad 14 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Ingka Group, som med franchiseavtal driver ett stort antal Ikea-varuhus runt om i världen, satsar på skogstillgångar för att uppfylla klimatmål. Arkivbild.
Ingka Group, som med franchiseavtal driver ett stort antal Ikea-varuhus runt om i världen, satsar på skogstillgångar för att uppfylla klimatmål. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Ingka Group, som driver ett stort antal av Ikea-varuhusen runt om i världen, har köpt stora skogstillgångar i USA. Förvärven utgör en del möbeljättens försök att bli koldioxidneutralt till 2030.

Totalt handlar det om skogstillgångar på motsvarande 10 840 tunnland (nästan 4 400 hektar) i de sydöstra delarna av delstaten Georgia, rapporterar Reuters. Skogen ska förvaltas av Ingka Investments.

Förvärven kommer sedan Ingka Group i september i fjol flaggat för att man planerade att investera motsvarande 600 miljoner euro i hållbarhetssatsningar på tolv månader.

Sedan tidigare äger Ingka Group nästan 613 000 tunnland skog i Europa och i delstaterna Georgia, South Carolina, Alabama, Texas och Oklahoma i USA.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.