Annons

Köttproducent fick betala 90 miljoner i lösen

Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
JBS tvingades betala elva miljoner dollar i samband med cyberattacken mot företaget. Arkivbild.
JBS tvingades betala elva miljoner dollar i samband med cyberattacken mot företaget. Arkivbild.Foto: Eraldo Peres/AP/TT

Nya detaljer framkommer nu kring köttproducenten JBS och den cyberattack som företaget drabbades av. JBS tvingades betala elva miljoner dollar, drygt 90 miljoner svenska kronor, i kryptovalutan bitcoin, när verksamheten slogs ut, skriver Wall Street Journal.

– Det var väldigt smärtsamt att betala till brottslingarna men vi gjorde det för våra kunder, säger Andre Nogueira, högste ansvarig för företagets amerikanska sektion.

JBS som är världens största köttproducent när det kommer till omsättning fick avbryta sin verksamhet i Australien i förra veckan när man drabbades av cyberattacken och kontaktade då FBI. JBS är nu inte ensamt om att ha drabbats den senaste tiden. Även oljeledningen Colonial Pipeline drabbades av en liknande attack i slutet av maj. I det fallet har nu halva lösesumman återtagits.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons