Annons

Akrobatfamilj från Lomma med i Talang

Kultur och Nöje Nöjesredaktionen ställer fyra frågor till The flying family från Lomma som medverkar i TV4:s Talang på fredag 7 februari.
Publicerad 6 februari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
The flying family – Anna Netterlid, Jimmy Andersson och barnen Hugo och Hannes är med i Talang. Foto: Privat
The flying family – Anna Netterlid, Jimmy Andersson och barnen Hugo och Hannes är med i Talang. Foto: Privat

Varför ville ni vara med i Talang?

Jimmy: – Jag och Anna har haft en fantastisk karriär som artister och luftakrobater där vi fått möjligheten att stå på scener runt om i hela världen. När barnen kom har de fått följa med bakom scen och de har lekt i våra tyger och cirkusutrustning så det blev ganska naturligt att de sedan ville lära sig. När vi satte ihop ett litet nummer förra sommaren med Hugo och Hannes blev det så fint och de berörde på ett helt nytt sätt. Det är så underbart att se att de bara är sig själva på scen, vilket gör att akten går rakt in i hjärtat. Både jag och Anna och publiken fick tårar i ögonen första gången vi uppträdde tillsammans på deras skolavslutning i somras.

Annons

Anna: – Ja, att få göra det man älskar med dem man älskar är helt fantastiskt! Att få ge Hugo och Hannes samma möjlighet som vi fått känns jättebra. Dessutom har resan mot Talang gett oss alla fyra ett gemensamt mål och värdefull tid tillsammans vilket vi älskar. Så oavsett hur det går är jag så tacksam för allt det redan gett oss.

Berätta kort om ert nummer?

Jimmy: – För oss är det viktigt att beröra vår publik och att vara så autentiska och personliga som möjligt. Självklart bjuder vi på spektakulära cirkustrick men det är känslan i det vi gör som är det viktiga inte tricken i sig och där är Hugo och Hannes helt fantastiska på scen. De är sig själva fullt ut, så allt kan hända, haha!

Hur känns det att ha barnen med på scen? Är det nervöst?

Anna: – Självklart är det nervöst att vi nu är alla fyra på scen. Jag och Jimmy har uppträtt så mycket tillsammans men detta är helt nytt och med barn kan verkligen allt hända.

Jimmy: – En gång när vi tränade och körde igenom numret kom inte Hannes in på scen. Då hade han hittat ett snöre som hängde från en hylla som han provade att knyta fast sig i och kunde inte komma loss. Ja, det var bara att bryta och gapskratta, han är ju bara fem år. De är en utmaning att träna och uppträda med Hugo och Hannes men också helt underbart och de ger oss så många härliga skratt. Dessutom kommer de med många kreativa och tokiga idéer som jag och Anna aldrig skulle komma på.

Vad jobbar ni mer med under våren?

Jimmy: -Förutom Talang har vi mycket annat spännande på gång i vår men det får vi vänta med att avslöja ...

Anna: – Som artister är det mycket som man dessutom inte vet, det ena leder till det andra och plötsligt är man på en ny scen någonstans i världen. Vi drömmer och hoppas såklart att fortsätta få uppträda alla fyra tillsammans efter Talang.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons