Annons

Apple uppdaterar Iphone 12 efter fransk oro

Apple kommer att uppdatera Iphone 12 i Frankrike. Det meddelar techföretaget efter att franska myndigheter stoppat telefonen på grund av hög strålning.
Teknik • Publicerad 15 september 2023
Apple backar efter franska myndigheters oro och uppdaterar Iphone12. Arkivbild.
Apple backar efter franska myndigheters oro och uppdaterar Iphone12. Arkivbild.Foto: Jeff Chiu/AP7TT

Nyligen stoppade Frankrike amerikanska Apples telefon Iphone 12 från att säljas i landet på grund av för höga nivåer av elektromagnetisk strålning.

Nu uppger den franska digitalministern Jean-Noel Barrot för AFP att Apple har försäkrat honom om att företaget ska göra någon form av uppdatering de kommande dagarna avseende strålningen.

Annons

Tidigare har den franska myndigheten ANFR uppgett att tester av telefonen visat att människokroppen tar upp elektromagnetisk energi i storleksnivån 5,47 watt per kilogram när den hålls i handen eller är placerad i en ficka. Den europeiska standarden är 4,0 watt per kilogram vid liknande tester.

ANFR beordrade tidigare i veckan Apple att helt stoppa försäljningen av Iphone 12 i landet och att skyndsamt åtgärda de telefoner som redan sålts. Om detta inte efterlevs måste Apple återkalla telefonerna, skriver ANFR.

Enligt svenska Strålskyddsmyndigheten skiljer sig de franska mätmetoderna från övriga EU-länders. I de strålningstester som Sverige stöder sig på har inga Iphone-telefoner har gått över de tillåtna gränserna som finns här.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons