Bedrägeriförsöken mot äldre fortsätter

Malmö Samtliga misslyckades – en kvinna ville inte släppa in riktig polis som skulle ta upp anmälan.
Malmö • Publicerad 10 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Calle Persson, presstalesperson för polisen, vid fredagens pressträff. Foto: Stefan Persson
Calle Persson, presstalesperson för polisen, vid fredagens pressträff. Foto: Stefan Persson

– Det glädjande är att det stannat vid försök i alla fallen. Jag tror att det är för att det här är så vida spritt nu. Dels är det vi inom polisen, dels ni i media, säger Calle Persson, presstalesperson vid Malmöpolisen.

I förra veckan greps en misstänkt i nordvästra Skåne misstänkt för ett bedrägeriförsök. Trots det har brottsligheten fortsatt. Ännu finns ingen annan misstänkt. Enligt Calle Persson är det olika personer som ringer upp.

Flera utredare arbetar med att försöka gripa misstänkta bedragare. Bland annat försöker de få ut telefonlistor från offren för att eventuellt kunna spåra uppringarna den vägen.

Uppringarna är i de allra flesta fallen män, och offren kvinnor. De senaste anmälningarna har dock brutit mönstret när det gäller offrens ålder. Tidigare har de varit mellan 90 och 100 år, nu är flera under både 90 och 80. Den yngsta är född 1963.

Stefan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.