Beväpnad man gripen i Washington DC

Publicerad 16 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Säkerhetspådraget är enormt i USA:s huvudstad Washington DC inför presidentinstallationen av demokraten Joe Biden på onsdag.
Säkerhetspådraget är enormt i USA:s huvudstad Washington DC inför presidentinstallationen av demokraten Joe Biden på onsdag.Foto: John Minchillo/AP/TT

En beväpnad man har gripit vid en säkerhetskontroll i den amerikanska huvudstaden Washington DC.

Mannen greps nära kongressbyggnaden Kapitolium där USA:s tillträdande president Joe Biden på onsdag ska installeras som president.

Mannen som kommer från delstaten Virginia frihetsberövades sedan polisen hittat ett enhandsvapen med 500 patroner samt ett hagelvapen med ammunition, enligt polisrapporten som nyhetsbyrån AFP läst.

Han försökte ta sig igenom säkerhetskontrollen genom att använda sig av falska ackrediteringshandlingar till presidentinstallationen, rapporterar CNN.

Efter stormningen av Kapitolium av anhängare till den avgående presidenten Donald Trump den 6 januari, är säkerhetspådraget enormt i Washington DC inför onsdagen.

Fem människor, varav en polisman, miste livet i samband med attacken mot Kapitolium.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.