Annons

Biden: Tillåt inte att Ukraina delas upp

Joe Biden uppmanade världens ledare att stå upp mot Ryssland under sitt tal i FN:s generalförsamling.
– Tillåter vi att Ukraina delas upp går inget land säkert, säger USA:s president.
USA • Publicerad 19 september 2023
President Joe Biden uppmanade världens ledare att stå upp mot Ryssland under talet i FN:s generalförsamling.
President Joe Biden uppmanade världens ledare att stå upp mot Ryssland under talet i FN:s generalförsamling.Foto: Susan Walsh/AP/TT

Tisdagens tal riktades lika mycket till världens ledare som till den amerikanska väljarkåren. Med Biden vid rodret har det amerikanska ledarskapet återupprättats menar presidenten, vilket garanterar ett fortsatt stöd till Ukraina.

Biden uppmanade även medlemsländerna i FN att vara fortsatt enade mot Ryssland och dess invasionskrig, som inte tycks vara nära ett slut.

Annons

– Ryssland tror att världen kommer att tröttna och tillåta dem att attackera Ukraina utan konsekvenser. Men jag ställer er frågan: Om vi överger kärnan i FN-stadgan för att blidka en angripare, kan någon medlemsstat känna sig säker?

– Svaret är nej, konstaterade Biden.

Brasiliens president Lula da Silva inledde i FN:s talarstol under den första dagen i FN:s generalförsamling, som pågår fram till lördag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons