Annons

Bilkrock kopplas till dödsskjutning i Jordbro

Fyra personer har anhållits efter att en man skjutits till döds och en annan person skadats i Jordbro söder om Stockholm. Polisen undersöker om en bilkrock i området under natten kan ha varit avledande manöver.
– Det kan bli tal om fler gripanden, säger Per Fahlström vid polisen.
Brott • Publicerad 28 september 2023
En man har skjutits till döds i Jordbro söder om Stockholm natten till torsdagen.
En man har skjutits till döds i Jordbro söder om Stockholm natten till torsdagen.Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Kartan visar Fruängen och Jordbro söder om Stockholm där totalt två personer sköts till döds och en skottskadades under det senaste dygnet.
Kartan visar Fruängen och Jordbro söder om Stockholm där totalt två personer sköts till döds och en skottskadades under det senaste dygnet.Foto: Anders Humlebo/TT

Polisen fick in larm om smällar som låtit som skottlossning några minuter innan midnatt, natten till torsdag.

– När vi kom till platsen, som är utomhus i ett bostadsområde, påträffades två personer. En var mycket allvarligt skadad och en var lindrigare skadad än den andre, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till TT.

Annons

Tidigt på torsdagsmorgonen meddelade polisen att en av de skjutna avlidit. En förundersökning gällande mord och försök till mord har inletts.

– Den andra mannens skador bedöms inte som allvarliga längre, säger Per Fahlström.

Sex gripna

Under natten pågick en stor polisinsats där bland annat flera fordon och personer kontrollerades. Hittills har sex personer gripits i ärendet, enligt polisen. Fyra av dem är anhållna. Av de sex är en kvinna och fem män och samtliga är i 20-årsåldern, rapporterar polisen. Brottsrubriceringen är mord och medhjälp till mord.

TT: Finns det koppling till andra dåd den senaste tiden?

– Det tittar vi självklart på. Resultatet av det är för tidigt att säga något om, säger Per Fahlström.

Bil in i husfasad

Vid 08-tiden uppgav polisen att en bil kört in i en husfasad i ett område i närheten av platsen för skjutningen. Två män ska ha sprungit från fordonet. Polisen kopplar händelsen till skjutningen. Ingen person skadades vid bilkrocken.

– Själva skottlossningen kommer in 23.54 och det här var vid midnatt så frågan är om det antingen är en avledande manöver eller om den har använts för att ta sig från platsen. Det är oklart. Det måste utredningen kartlägga, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons